Vacante

#locuri murdare avion #calatorie #avion

Urmeaza sa zbori cu avionul? Acestea sunt cele mai murdare locuri cu care poti intra in contact. Trebuie sa te dezinfectezi dupa fiecare folosire

Avioanele sunt considerate cele mai sigure modalitati de transport. Intr-o singura aeronava intra aproximativ 300 de persoane. Din acest motiv exista locuri unde bacteriile pot fi foarte raspandite si este nevoie de precautie. Vezi mai jos care sunt cele mai murdare locuri dintr-un avion.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, umiditatea in cabina unui avion este sub 20%, iar unii oameni pot fi mai susceptibili la a se imbolnavi in avioane. Un studiu din 2004 din Journal of Environmental Health Research a constatat ca oamenii sunt mult mai probabil, de 113 ori mai mult, dupa una dintre masurile studiului - sa ia o raceala obisnuita in timpul unui zbor decat prin transmiterea normala la sol.

Cele mai murdare locuri din avion:

Masutele - un studiu din 2015, care a testat mostre de pe suprafete dure din avioane, a constatat ca suprafetele mesei au avut de peste opt ori mai multe bacterii pe inch patrat decat butoanele de spalare a toaletei. Cantitatea mare de bacterii este legata, cel mai probabil, de faptul ca echipajele de curatare a avioanelor nu au suficient timp intre zboruri pentru a sterge mesele.

Cataramele pentru centura de siguranta - fiecare pasager ii atinge catarama de cel putin 10 ori in timpul zborului.

Toaleta - baile dintr-un avion sunt curatate in mod regulat si se dezinfecteaza peste noapte sau intre zborurile lungi. Dar avand in vedere faptul ca aproximativ 50 de persoane merg la o baie, acestea sunt destul de expuse la germeni si bacterii. Foarte multe bacterii si virusi au fost gasiti pe chiuvete, robineti si scaunele de toaleta care au fost testate.

Buzunarul de pe spatar - multi oameni trateaza buzunarul de pe scaunul din fata lor ca pe un cos de gunoi. Pun acolo servetele murdare, scutece folosite si multe alte lucruri. Atunci cand se fac imbarcari si debarcari rapide, echipajele de curatare ar putea sa nu aiba nici macar sansa de a goli buzunarele scaunelor. De dezinfectatul huselor nici nu se mai pune problema. Potrivit unui studiu al Universitatii Auburn din Alabama a constatat ca germenii MRSA (care sunt rezistenti la antibiotice) supravietuiesc pana la 7 zile pe panza din buzunarul scaunului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea